Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. На Волині за позовом розкольників суд відселив священика УПЦ від його дітей

семья5 квітня рішенням Локачинського районного суду священика громади УПЦ села Угринів Горохівського району протоієрея Ростислава Сапожника та його дружину Наталію Сапожник виселили з хати, у котрій подружжя прожило 18 років, за позовом Київського патріархату, котрий приватизував їхній будинок. Про це кореспонденту Спілки православних журналістів безпосередньо після завершення судового засідання повідомив сам священик.

При цьому суд ухвалив, що їхні діти, студент-першокурсник та школяр Діонісій та Кирило, залишаються проживати за вказаною у позові адресою.

Зі слів протоієрея Ростислава Сапожника, представники Горохівської районної служби у справах неповнолітніх на засідання не прибули, натомість відписали, що залишають справу про виселення неповнолітніх «на розгляд суду». Неповнолітніх суд дійсно не виселив, а їхні батьки, виходячи з логіки рішення суду, тепер у якийсь спосіб повинні опікуватись дітьми, будучи виселеними з дому, у котрому вони всі були зареєстровані на момент приватизації майна Київським патріархатом.

Нагадаємо, громада УПЦ КП була зареєстрована в Угринові вже після захоплення храму, лише у листопаді 2014 року. Тим не менш, рейдери заявили свої претензії на будинок, у якому залишився проживати священик УПЦ та його родина. Іншого житла у цих людей немає.

Незважаючи на те, що судовий розгляд спору двох громад на те, хто має право на ділянку землі під будинком священика, усе ще тривало, влітку 2015 року Київському патріархату зареєстрували право власності на це майно. Восени рейдери подали на сім’ю, що проживала у цьому будинку, до суду на виселення.

заява-до-суду-001-300x276

Рішення, ухвалене 5 квітня у Локачинському районному суді, буде оспорено у порядку апеляції. У який спосіб судові виконавці будуть його реалізовувати, якщо воно залишиться без змін, залишається тільки здогадуватись.