Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Столичні священики відвідали ув’язнених в київських слідчих ізоляторах

31 березня за благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія благочинний Кладовищенського благочиння протоієрей Сергій Вейго і глава Синодального відділу у справах пастирської опіки пенітенціарної системи протоієрей Віктор Яценко відвідали слідчі ізолятори Києва. До соціального заходу долучились також протоієрей Михаїл Кирик та ігумен Валеріан (Головченко)

Після молебню в Свято-Миколаївському храмі при Київському слідчому ізоляторі духовенство спільно з волонтерами синодального відділу відвідали жіночий корпус ізолятора, де утримуються 120 жінок, щодо яких обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Спочатку відвідали камери, де утримуються матері з дітьми та вагітні. Бажаючі мали змогу принести своє покаяння та розпочати говіння перед прийняттям Тіла і Крові Христових. Святі Дари подаються священиком в слідчому ізоляторі один раз на тиждень відповідно до прохання слідчо-заарештованих.

Усі жінки, а вікові межі тут коливаються від неповнолітніх до пенсійного віку, отримали від священнослужителів подарунки: молитовники, ікони, книги про основи Православ’я, хрести та продукти.