Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Предстоятель УПЦ очолив літургію у Архангело-Михайлівському монастирі

17 квітня, Неділю 5-ту Великого посту, день пам’яті преподобної Марії Єгипетської, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в Архангело-Михайлівському Звіринецькому чоловічому монастирі столиці.

Його Блажеснтву співслужили єпископ Обухівський Іона, єпископ Ірпінський Климент, намісник обителі архімандрит Кассіан (Шостак), а також духовенство монастиря.

На малому вході Предстоятель удостоїв насельників обителі в священному сані богослужбових нагород.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва за мир в Україні.

Під час Літургії Архіпастир звершив священицьку і дияконську хіротонії – над кліриком Київської єпархії дияконом Андрієм Юрченком і студентом ІІ курсу магістратури Київської духовної академії монахом Афанасієм (Стрельцовим).

По завершенні богослужіння Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив молебний спів перед іконою Соброу преподобних і преподобномучеників Звіринецьких та звершив освячення накупольного хреста. Після молитви до святих Предстоятель привітав архієреїв, намісника обителі, духовенство та мирян з 5-ою неділею Великого посту та днем пам’яті перподобних Звіринецьких.

В свою чергу, намісник обителі архімандрит Кассіан провів Блаженнішого владику храмами та печерами Звіринецього монастиря та ознайомив з ходом реставраційних робіт.

news.church.ua