Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Президент України та Предстоятель УПЦ вшанували память жертв Чорнобильської катастрофи

26 квітня Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій взяв участь у урочистих пам’ятних заходах з нагоди 30-х роковин аварії на ЧАЕС, які відбулися о 10 ранку на території Свято-Михайлівського храмового комплексу (Дарниця, пр. Миру, 16). Тут побудовано храм-каплицю  пам’яті жертв Чорнобиля, меморіальний курган з іменами загиблих героїв-чорнобильців, військових пожежної команди, яка першою вступила в боротьбу з радіаційним полум’ям 4-го блоку ЧАЕС, а також пам’ятну стелу в пам’ять воїнів-ліквідаторів.

До чорнобильського меморіалу приїхали учасники ліквідації цієї найбільшої екологічної катастрофи, рідні загиблих, переселенців з міста енергетиків Прип’яті. Під час спілкування з чорнобильцями Його Блаженство ще раз підкреслив, що у всіх храмах Української Православної Церкви підносяться молитви за всіх, хто загинув, рятуючи світ від ядерної небезпеки, про благополуччя підростаючого покоління, яке отримало змогу жити і працювати завдяки подвигу героїв-ліквідаторів.

Предстоятель Української Православної Церкви привітав високих гостей, які прибули до храмового комплексу -  Президента України Петра Порошенка, Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, іншіх високих посадовців.

У пам’ятних заходах також взяли участь Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський Антоній та вікарій Київської Митрополії єпископ Iрпінський Климент.

До меморіального кургану та пам’ятної стели було покладено квіти. На закінчення пам’ятного церемоніалу пошану загиблим віддали воїни почесної варти та підрозділ пожежної служби м. Києва.

Прес-служба Київської Митрополії