Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. До храму Різдва Богородиці прибула частиця Животворящого Хреста Господнього

 2 квітня до храму на честь Різдва Богородиці Голосіївського благочиння столиці за ініціативи та сприяння ктитора храму народного депутата України Ігоря Рибакова прибула частиця Животворящого Хреста Господнього.

Святиню біля храму зустрічали владики, священики та числені миряни з усього Києва.

Цього дня за благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія святкову літургію очолив  Амвросій, митрополит Чернігівський і Новгород-Сіверський .

Владиці співслужили: архієпископ Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон, єпископ Васильківський Миколай, благочинний Голосіївського благочиння міста Києва протоієрей Павел Кирилов, настоятель храму протоієрей Василій Грицько, клірики та гості парафії у священному сані.

Після читання Євангелія митрополит Амвросій звернувся до вірян з архіпастирським словом. Також владика підніс молитву Господу Вседержителю за мир в Україні.

На завершення літургії владики та миряни вклонилися святині – частині Животворящого Хреста Господнього.

Митрополит Амвросій подякував ктитору храму за надану можливість прикластися в дні Великого посту до цієї святині всього християнського світу та передав присутнім благословення Предстоятеля Української Православної Церкви.

—————————
Святиня пребуватиме в храмі до 14:00 понеділка, 4 квітня.