Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Відбулося відспівування протоієрея Сергія Дунаєва

27 квітня в храмі на честь Нерукотворного Образу Господнього парафії Трьох Святителів Святошинського благочиння (вул. Якуба Колоса, 2) відбулось відспівування спочилого протоієрея Сергія Дунаєва. Отець Сергій відійшов до Господа 24 квітня на 70-му році життя після тривалої хвороби.

За благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія чин відспівування протоієрея Сергія звершив преосвященний Миколай, єпископ Васильківський, керуючий Південним київським вікаріатством. Його преосвященству співслужили благочинний Святошинського благочиння протоієрей Діонісій Дунаєв, син спочилого та духовенство міста Києва.

Після відспівування владика Миколай звернувля до присутніх у храмі та рідних спочилого з архіпастирським словом. Зокрема він сказав: «Сьогодні, у середу страсної седмиці, отець Сергій останній раз зібрав нас всіх у цьому храмі. І ми прийшли піднести наші молитви до Господа нашого Ісуса Христа, щоб Він прийняв Свого вірного служителя, священика Церкви Христової, духовника багатьох чад, батька великої родини у Царство Небесне, в небесні обителі, які Він приготував для кожної віруючої людини. Важко знайти слова, які б втішили горе рідних і близьких, духовних чад і всіх, хто знав отця Сергія. Колись отець Сергій, отримавши світську освіту, відчув у своїй душі покликання. Це було покликання Пастиреначальника, Царя і Господа нашого стати на інший шлях і йти ним, служачи Богу і людям. І почувши це покликання, послідкувавши йому отець Сергій вірно служив Господові, усього себе віддаючи Церкві Божій і людям. І цей переповнений храм сьогодні свідчить про те, яку любов людей знайшов спочилий священик своїм палким служінням, своєю невтомною пастирською працею. Розлука з близькими і рідними людьми сприймається нами, як горе. Але це тимчасове розлучення. Тому, зараз наше життя не повинно бути сповнене смутком і горем, воно повинно бути сповненим любові, молитви і добрих справ в пам’ять про тих, хто для нас дорогий. Здається, що нема таких слів, які б звільнили наші душі від скорботи та смутку… Але такі слова є. Ці слова ми почуємо через декілька днів: „Христос воскрес! Воістину воскрес!“ — ці слова дарують нам надію на Життя Вічне, адже у Бога нема мертвих, всі живі. Нехай сьогодні Господь і Бог наш Милосердний прийме раба Божого протоієрея Сергія, простить йому всі гріхи, і нехай упокоїть душу його в обителях праведних».

Преосвященний Миколай передав рідним і близьким спочилого священика слова співчуття від Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Онуфрія.

Перед похованням труну з тілом протоієрея у супроводі духовенства було доставлено до Свято-Михайлівської парафії, що в Дарниці. Тут, у цьому храмі де отець Сергій прослужив 23 роки теж було відправлено панахиду та пройшло прощання з ним чисельної пастви.

Протоієрея Сергія поховано на Лук’янівському кладовищі міста Києва.

Прес-служба Київської Митрополії