Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ГРЕЦІЯ. Єпископ Варсонофій взяв участь у семінарі на Міжпарламентській Асамблеї Православ’я

За благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія вікарій Київської Митрополії єпископ Бородянський Варсонофій очолив делегацію від Української Православної Церкви на Міжпарламентській Асамблеї Православ’я, що відбулася у місті Спарта (Греція). З 14 по 17 квітня МАП організований семінар на тему: «Продукція монастирів і дрібні виробники в православному світі. Спільні зусилля і перспективи».

Міжпарламентська Асамблея Православ’я є політичною організацією, яка працює з 1993 року в грецькому парламенті в Афінах. Заходи розпочалися з офіційної церемонії відкриття конференції по чернечій продукції. Так, з вітальною промовою виступили: секретар МАП і Міністр закордонних справ Греції Янніс Aманатідіс, міністр сільського розвитку і продовольства Греції Евангелос Апостолу, президент ELGA Феофаніс Курентіс та інші офіційні особи. На конференції були присутні делегації з чернечої республіки Афон, Франції, Росії, Румунії, Чорногорії, Сербії, України, Фінляндії.

Під час засідання Міжпарламентської Асамблеї Православ’я єпископ Варсонофій зачитав доповідь про господарську діяльність монастирів в Україні. Після закінчення офіційної частини представники делегації від України в неформальній обстановці мали можливість обмінятися контактами з грецькими виробниками.

Метою зборів було інформаційне висвітлення роботи монастирів по всьому православному світу. У роботі конференції звучали пропозиції і висловлювалися думки про розвиток і нові розробки підприємств ініційованих як з ЄС, так і від інших країн, які можуть представляти інтерес для монаших спільнот і існують в рамках чернечих правил. У контексті дискусій організаторами виділялися головні завдання: зацікавити сторони до співпраці, сприяти налагодженню контактів і подолати проблеми локального виробництва церковних товарів.

sobor.in.ua