Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Релігійна громада УПЦ отримала подяку за підтримку військовослужбовців

 Командування військової частини ЗСУ, розташованої у Мар’янці Донецької області, передало грамоту релігійній громаді Покрови Пресвятої Богородиці м. Вінниці, яка регулярно допомагає бійцям у зоні АТО продовольством, одягом та медикаментами. 

Вантажі з допомогою у зону АТО супроводжує заступник голови парафіяльної ради релігійної громади Тетяна Павловська, котра також є засновником благодійної організації «Благодійний фонд «Військово-медичний волонтер». З благословення настоятеля громади протоієрея Миколая Ковальчука і за підтримки парафіян, ця жінка зібрала і перевезла у зону АТО вже багато гуманітарних вантажів. Лише останнього разу допомоги для воїнів було зібрано на 65 тисяч гривень.
Релігійна громада Покрови Пресвятої Богородиці хоч і маленька і поки що не має свого постійного храму (богослужіння звершуються у переобладнаному вагончику), однак має щире бажання надавати підтримку українським воїнам і вносить свій, як сказано у грамоті, «вагомий внесок в забезпечення захисту держави, її територіальної цілісності та недоторканості». Окрім цього за кожним богослужінням у храмі підносяться молитви за скоріше припинення протистояння і дарування для України благословенного Богом миру і благополуччя.
Прес-служба Вінницької єпархії.