Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Митрополит Симеон звершує паломництво до Святої Землі

4 квітня митрополит Вінницький і Барський Симеон розпочав паломництво до святих місць, пов’язаних із земним життям та проповіддю Ісуса Христа. У цей день владика, разом з іншими паломниками, відвідав м. Капернаум. Згідно Євангелію, в цьому місті Іісус Христос часто проголошував проповіді, зціляв хворих та воскрешав мертвих. Прочани помолилися у храмі на честь Дванадцяти святих апостолів у однойменному монастирі та мали спілкування з ігуменом обителі – отцем Іринархом.

5 квітня, архієрей звершив Божественну літургію в храмі святої рівноапостольної Марії Магдалини у м. Тиверія, що в Галилеї. Тут, за переданням Христос вигнав сім бісів з Марії Магдалини.
Окрім цього, група побувала у місті Кесарія Филипова, яке також згадується в Євангелії. Це стародавнє місто лежить біля підніжжя гори Хермон, пов’язаної з біблійними подіями. Тут бере початок найбільший, східний, витік річки Йордан. Паломники також відвідали знамениту фортецю Німрод, названу в честь біблійного царя, котрий, за переданням, жив у цих місцях.
6 квітня, в день передсвята Благовіщення Пресвятої Богородиці митрополит Симеон молився за літургією у храмі святої рівноапостольної Марії Магдалини м. Тиверія. Після цього паломники піднялись на гору Фавор, де Господь Ісус Христос явився учням у славі під час Свого Преображення.
Ще одним місцем, яке відвідали паломники в цей день була гора Кармель, поблизу м. Хайфа. Тут, за переданням, жив вознісся на небо Пророк Божий Ілія. На честь Пророка у м. Хайфа знаходиться храм, де митрополит Симеон очолив Всенічне бдіння напередодні свята Благовіщення.
У сам день свята українські паломники візьмуть участь у Літургії в Благовіщенській церкві м. Назарет. Богослужіння очолить Єрусалимський патріарх Феофіл ІІІ.
Прес-служба Вінницької єпархії

Фотографії