Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БІЛА ЦЕРКВА. Митрополит Августин провів братські наради з благочинними

19 квітня у приміщенні Білоцерківського єпархіального управління митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин провів наради з благочинними єпархії, а потім з духовенством Білоцерківського благочиння.

На нараді благочинних також взяли участь намісники та настоятельки монастирів єпархії. Вирішувалися нагальні питання загальноєпархіального характеру, благочинних округів та деяких парафій, зокрема. Згідно прохань благочинних, шість парафій єпархії, через хворобу, смерть чи з інших причин, залишилися без настоятелів і одна новоутворена (з побудованим храмом) також потребує священика.

На засіданні було анонсовано про проведення 18 травня 2016 р. загальноєпархіальної благодійної акції − «Безкоштовна здача крові»; про святкування 6 травня 2016 р. − 20-річчя храму святого великомученика Георгія Побідоносця (афганський храм-пам’ятник), що на масиві Леваневського; про загальноєпархіальний зліт вихованців недільних шкіл, який відбудеться у середині червня поточного року.

Під час наради духовенства Білоцерківського благочиння владика дав священикам настанови стосовно звершення церковних Таїнств та треб. Розглядались також питання, що потребували спільного обговорення.

Двом священикам, що опікуються військовими, настоятелю храму апостолів Петра і Павла у м. Білій Церкві протоієрею Олександру Захарчуку та настоятелю храму преподобного Ілії Муромця при Білоцерківському військовому госпіталі протоієрею Димитрію Марандюку митрополит Августин вручив нагороди міжнародної Академії рейтингових технологій і соціології «Золота Фортуна» відзнаки «Трудова Слава».

Наприкінці обох нарад архіпастир привітав духовенство з наступаючими Страсною седмицею та Світлим Христовим Воскресінням.

Прес-служба Білоцерківської єпархії