Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ІРПІНЬ. У місті вперше представлять унікальну афонську фотовиставку

Виставку «Наш Афон. Земний уділ Божої Матері» відкриють 5 березня в Ірпінському історико-краєзнавчому музеї. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. Експозиція включає знімки відомого грецького фотохудожника Костаса Асіміса, а також старі фото з архіву афонського Свято-Пантелеімонівського монастиря.

«Святий Афон – одне з найзагадковіших місць на Землі. У наші дні все більше людей прагнуть потрапити на цей грецький острів, овіяний безліччю легенд. А для тих, хто не може туди потрапити або тільки планує, виставка “Наш Афон” відкриває блаженний світ Афона і дозволяє відчути той неповторний афонський дух, який так приваблює паломників», – зазначено в анонсі виставки.

Фотовиставка триватиме по 26 березня. Відкриття 5 березня о 12.00.

Виставка «Наш Афон. Земний уділ Божої Матері» проходить в рамках проекту Духовно-просвітницького центру УПЦ, що діє при Кафедральному соборі УПЦ на честь Воскресіння Христового. Мета проекту розповісти про чернечу республіку на території Греції – Святу Гору Афон, про становлення її монастирів, а також показати життя насельників цих обителей.

Починаючи з 2014 року експозиція була представлена в багатьох благочиннях столиці, в тому числі в приміщеннях Деснянської районної держадміністрації, Київському будинку вчених НАН України, Національній бібліотеці України для дітей, Міжрегіональної Академії управління персоналом, ряді районних бібліотек. Проект реалізується за підтримки Паломницького центру УПЦ і благочинь Київської єпархії.

Нагадаємо, цього року Українська Православна Церква віздначає 1000-ліття давньоруського чернецтва на Афоні.

За матеріалами foma.in.uasoborna.church.ua