Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛЬВІВ. Суд відновив право на користування храмом громади УПЦ в с. Новостав

Дерев’яна церква «Святого Михайла» збудована у 1865 році разом із дзвіницею  складає архітектурний ансамбль і є характерним пам’ятником волинської школи дерев’яної архітектури. З 2000 року, як пам’ятка архітектури передана парафії  «Святого Михайла» Української Православної Церкви та розпорядженням № 214-од від 06.06. 2014 року «Про статут релігійної громади УПЦ КП села Новостав Шумського району у новій редакції» громада УПЦ була позбавлена не лише законного права на користування храмом, а фактично, громаду, шляхом незаконної перереєстрації статуту, позбавили прав юридичної особи.

10 липня 2014 року Парафія Української Православної Церкви храму «Святого Михайла» с. Новостав звернулася до Тернопільського окружного адміністративного суду з позовом до Тернопільської ОДА, реєстраційної служби Шумського районного управління юстиції про визнання протиправним та скасування розпорядження від о6 червня 2014 року № 214-од.

15 березня 2016 року, ухвалою Львівського апеляційного адміністративного суду відновлено у правах юридичної особи громаду «Святого Михайла» Української Православної Церкви