Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. ВРЦіРО засудила дискримінацію за підтримку традиційних родинних цінностей

Релігійні діячі України у листі до Арсенія Яценюка висловили занепокоєння інформаційною компанією по дискредитації Урядового уповноваженого з питань сім’ї за його традиційні погляди на шлюб та статеві відносини.

14 березня Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій у своєму зверненні до Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка підтримала запровадження Кабінетом Міністрів посади Урядового уповноваженого з питань сім’ї. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на Інститут релігійної свободи.

24 лютого 2016 р. Кабінет Міністрів України ухвалив постанову № 131 «Про Урядового уповноваженого з питань сім’ї». Згідно з Постановою, нова посада у Секретаріаті Кабміна прирівнюється до посади заступника міністра.

Зокрема, ВРЦіРО наголошує, що запровадження вказаної посади в Уряді є важливим і актуальним. Також у листі до Прем’єра відзначається доцільність покладення на Урядового уповноваженого з питань сім’ї завдань щодо забезпечення комплексного і скоординованого підходу до формування ефективної державної сімейної політики.

Водночас Рада церков висловила занепокоєння з приводу інформаційної кампанії з дискредитації та шельмування призначеного на вказану посаду Адріана Буковинського.

Релігійні діячі зауважили, що факт заперечення можливості для людини, в тому числі для державного службовця, мати традиційні погляди на шлюб і сім’ю є тривожним сигналом. «Така реакція є не лише проявом зневаги до фундаментального права людини на свободу думки та вираження поглядів, але й проявом дискримінації, – зазначається у зверненні Ради церков, – коли людині відмовляють у праві на роботу лише через її традиційні для українського суспільства погляди на шлюб та статеві відносини, які відповідають природі людини та конституційним засадам сімейної політики в Україні».

ВРЦіРО висловила сподівання, що позиція Арсенія Яценюка на захист традиційної сім’ї залишилася без змін.