Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

УЖГОРОД. Селяни викрили обман розкольників

Діячі «Карпатської єпархії» УАПЦ створили фейкову громаду, маскуючи її під перехід селян до іншої конфесії.

3 лютого на сайті так званої Карпатської єпархії Української автокефальної православної церкви була оприлюднена чергова неправдива інформація про перехід «групи віруючих села Сторожниця Ужгородського району» з Мукачівської єпархії Української Православної Церкви до розколу. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Мукачівської єпархії.

Офіційний ресурс «УАПЦ» також повідомив, що вказані «віруючі» заснували релігійну громаду «Української автокефальної православної церкви », хоча раніше належали до Української Православної Церкви.

Спростовуючи дезінформацію про «канонічно-правовий» перехід односельців до розкольницького угрупування, обурені наклепом місцеві жителі Сторожниці заявили, що жодна людина з засновників «парафії УАПЦ» ніколи не належала і не належить до Української Православної Церкви.

Разом із тим у прес-службі Мукачівської єпархії повідомляють, що вказана новоутворена громада розкольників складається із родичів очільника «Карпатської єпархії УАПЦ» та редакції газети, де він є шеф-редактором. «Перед нами на лице факт створення так званої «фамільної парафії», – зазначають у Мукачівському єпархіальному управлінні, коментуючи виникнення фейкової релігійної громади.

Нагадаємо, цими днями до лона Української Православної Церкви через покаяння повернувся клірик так званої Карпатської єпархії Української автокефальної православної церкви.

http://news.church.ua/