Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

СЛОВАЧЧИНА. Ужгородська молодіжка взяла участь у святкуванні Всесвітнього дня православної молоді

6 лютого представники Ужгородського молодіжного братства на честь преп. Алексія Карпаторуського за благословенням Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського, на запрошення Братства православної молоді Словаччини  в черговий раз відвідали Пряшівську православну єпархію.

У місті Східної Словаччини Спішській Новій Весі, що знаходиться у 180 км від Ужгорода, у храмі на честь святого Климента Охридського відбулося святкування Всесвітнього дня православної молоді, яке офіційно відзначається 15 (2 за н. ст.) лютого, на свято Стрітення Господнього.

На святковому заході ужгородську православну молодь гостинно зустріли священнослужителі словацької країни. Молоді люди з України разом з молоддю Словаччини взяли участь у святковій Божественній Літургії. Після богослужіння у вітальному слові до присутньої молоді звернувся настоятель храму о. Стефан Пружинський, який побажав присутнім ніколи не втрачати теплоти Божої любові і завжди перебувати у Церкві Христовій.

Під час наданого вітального слова молодь Ужгородської молодіжки подякувала священикам і Братству Словаччини від імені керуючого Мукачівською православною єпархією Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського і голови молодіжного братства протоієрея Віктора Палоша за запрошення і можливість спільно з ними відзначити Міжнародний день православної молоді: «Для нас це є великою честю і радістю. За декілька років співпраці між Мукачівською православною єпархією та Братством православної молоді вашої країни, ми змогли відвідати чимало храмів ваших двох єпархій, побачити цікаві місця і зрозуміти та відчути: не важливо, де ти живеш, якою мовою розмовляєш, адже усіх нас об’єднує Христос Спаситель. Беручи участь у богослужіннях, які звершуються у православних храмах Словаччини ми почуваємо себе наче вдома, при тому завжди відчуваючи вашу любов і гостинність до нас». Також ужгородці запросили молодь і священиків до паломницьких поїздок Мукачівською єпархією.

А вже під час святкового обіду, неформального спілкування, вітання і святкових виступів з піснеспівами, молодь разом зі священнослужителями продовжувала відзначення святкового дня. Повертаючись додому, молодь взяла участь у вечірньому богослужінні храму Вознесіння Господнього і святого Миколая Чудотворця м. Стражське, після якого настоятель храму о. Михаїл Джуган люб’язно розповів молоді за чашкою чаю про життя приходу.

Після цього молоді люди погуляли вечірнім містом Міхоловце і сповнені радістю від корисно проведеного дня  повернулись додому.

P.S. Ужгородська православна молодь висловлює щиру вдячність Братству православної молоді Словаччини, його Президенту Йозефіні Полаковіцовій, усім словацьким священнослужителям і добрим друзям-семінаристам Пряшівської духовної семінарії Мареку Ціцу і Вільяму Фенцику за теплий прийом і приділену увагу!

Ольга ПАЛОШ, спеціально для  mukacheve.church.ua