Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Парафія пограбованого храму відзначила престольне свято

6 лютого за благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія вікарій Київської Митрополії єпископ Ірпінський Климент, керуючий Східним київським вікаріатством, звершив Божественну літургію в храмі на честь святої блаженної Ксенії Петербурзької у день шанування її пам’яті.

Владиці співслужили: благочинний Першого дарницького благочиння протоієрей Василій Біляк, настоятель храму протоієрей Олександр Стороженко та священнослужителі Києва.

Перед початком богослужіння єпископ звершив молитву на відкриття храму, що був осквернений, після чого окропив його святою водою. Нагадаємо, 31 січня невідомі вчинили наругу над столичним храмом на честь святої блаженної Ксенії Петербурзької. Зловмисники вдерлися до церкви через вікно, порозкидали вівтарні приналежності, що знаходилися на Святому Престолі та жертовнику, розсипали на підлогу Святі Дари, які були у дарохранительниці, викрали церковні пожертви та інші речі.

Після читання Святого Євангелія єпископ Климент звернувся до віруючих, які у великій кількості зібралися за літургією в день престольного свята, з проповіддю. Його Преосвященство відзначив особливий духовний подвиг святої Ксенії, яка і після своєї блаженної кончини не перестає підносити молитви до Бога про всіх, хто звертаються до неї з різними проханнями.

На сугубій ектенії владика виголосив молитву про низпослання миру для України.

Після короткого молебню перед іконою святої блаженної Ксенії Петербурзької і відпусту єпископ Климент привітав усіх присутніх з престольним святом і передав благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія.

По закінченні богослужіння для парафіян була організована спільна трапеза.

http://mitropolia.kiev.ua/