Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЖИТОМИР. При єпархії створено юридичний відділ

Другого лютого, вперше у новому році, духовенство Бердичівського благочиння зустрілося на зборах. Їх очолив благочинний округу, настоятель Свято-Миколаївського собору протоієрей Віталій Бойков.

Чергову зустріч священства голова зібрання розпочав з огляду питань, які піднімалися Високопреосвященнішим Никодимом, Архієпископом Житомирським і Новоград-Волинським, на останньому засіданні благочинних та керівників єпархіальних відділів.

Владика підсумував хід і особливості благодійних вечорів Різдвяних колядок у благочиннях єпархії, під час яких були зібрані кошти для оздоровлення дітей-сиріт та малюків воїнів АТО в щорічному православному таборі відпочинку. У зв’язку із загостренням епідеміологічной ситуації через захворювання на грип та відповідно до рішення міської комісії з надзвичайних ситуацій термін проведення вечора колядок у Бердичеві було перенесено з 15-го січня на 7-е лютого.

Благодійна акція розпочнеться о 15:00 в міському Палаці культури ім. О. Шабельника.

Як повідомив правлячий архієрей, у наступному році такі дійства будуть проводитися протягом трьох днів святкування Різдва Христового.

Під час зборів духовенства Бердичівського благочиння благочинний округу протоієрей Віталій Бойков наголосив, що при Житомирській єпархії створено юридичний відділ, котрий надаватиме правову допомогу у вирішенні різних спірних питань, його очолив протоієрей Стефан Періг.

На зібранні священства також йшлося про належний стан церковної документації, регулярне проведення зборів парафіяльного активу та щорічні вибори до виконавчих органів релігійних громад. Крім того голова зборів рекомендував залучати парафіяльних дописувачів та фотокореспондентів для висвітлення інформації про життя і діяльність на приходах.

Прес-служба Бердичівського благочиння.