Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ІТАЛІЯ. Архієпископ Лука виступив перед учасниками міжнародного християнського руху

23 січня, за благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія та за сприяння Відділу зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви, архієпископ Запорізький і Мелітопольський Лука відвідав представництво спільноти святого Егідія у італійському м. Генуя.

Владика виступив перед членами спільноти з доповіддю на тему «Українська Православна Церква та свідоцтво про примирення і мир в Україні». 

Спільнота святого Егідія є міжнародним християнським рухом, члени якого намагаються слухати і втілювати у житті заповіді Євангелія. Спільнота була заснована у 1968 році в Римі та значну увагу приділяє соціальній діяльності.

Спільнота св. Егідія є міжнародним християнським рухом

Спільнота св. Егідія є міжнародним християнським рухом

У своєму виступі архієпископ Лука розповів про особливості суспільно-політичної ситуації в Україні та діяльність Церкви у процесі примирення. Після доповіді владика відповів на питання членів спільноти св. Егідія – учасників заходу. В першу чергу аудиторію цікавило відношення української православної молоді до волонтерського руху, та вплив ЗМІ на формування суспільної думки і позитивного іміджу України, як держави, поза її межами.

По закінченні виступу архієпископ Лука відвідав будинок для людей літнього віку

По закінченні виступу архієпископ Лука відвідав будинок для людей літнього віку

Після завершення спілкування з аудиторією Преосвященний владика ознайомився з особливостями соціальної діяльності спільноти св. Егідія, зокрема – з роботою міського будинку для людей літнього віку.

Одним із головних напрямків роботи цієї спільноти є благодійницька та гуманітарна допомога людям, які втратили житло, або не мають достатніх засобів для життя.

 Фото прес-служби Запорізької єпархії УПЦ