Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ШВЕЙЦАРІЯ. Предстоятель УПЦ взяв участь у Зібранні Предстоятелей Помісних Церков

27 січня Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій прибув до України після візиту до швейцарського міста Шамбезі, де проходило Передсоборне зібрання Предстоятелів Помісних Православних Церков. Його Блаженство брав учать у Синаксисі у складі офіційної делегації Руської Православної Церкви, очолюваної Святійшим Патріархом Московським і всієї Русі Кирилом. Протягом п’ятиденної роботи Зібрання серед іншого неодноразово обговорювалася важка ситуація, що склалася в Україні, зокрема, тема порушень прав віруючих Української Православної Церкви з боку прихильників «Київського патріархату». Учасники Зібрання висловили одностайну підтримку Українській Православній Церкві в особі її Предстоятеля – Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія.

СинаксисЗа попередньою інформацією, що буде незабаром офіційно оприлюднена, результатом Синаксису стало остаточне визначення дати та місця проведення Всеправославного собору, а також тем для розгляду його учасниками. Він пройде з 16 по 27 червня 2016 року на острові Крит – у місті Ханія на території Критської православної академії.

Для винесення на Собор були затверджені теми: “Місія Православної Церкви в сучасному світі”, “Православна діаспора”, “Автономія та спосіб її проголошення”, «Значення посту і дотримання його сьогодні», «Відносини Православної Церкви з іншим християнським світом». Проект документу “Таїнство шлюбу і перешкоди до нього” був підписаний главами делегацій всіх Помісних Церков, за винятком Грузинської та Антіохійської Православних Церков.

2P20160126-VAR_3438-1200Також на Синаксисі були прийняті рішення про заснування Всеправославного секретаріату, про участь інославних спостерігачів на початку і завершенні роботи Собору та про спільне покриття витрат, пов’язаних з Собором.

Предстоятелі та представники Помісних Церков одностайно висловили підтримку християнам Близького Сходу, які потерпають від гонінь, а також занепокоєність викраденням митрополитів Антіохійського Патріархату та Сирійської Ортодоксальної Церкви.

http://church.ua/