Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ШАМБЕЗИ. Предстоятель УПЦ взяв участь у роботі Зібрання Первоієрархів Помісних Православних Церков

 

22 січня у швейцарському місті Шамбезі розпочалося Зібрання Предстоятелів Помісних Православних Церков, присвячене обговоренню питань Всеправославного собору, що планується провести у червні 2016 року.

Перше робоче засідання Синаксису очолив Його Святість, Святіший Патріарх Константинопольський Варфоломей. Разом із Предстоятелем Константинопольської Патріархії на Зібранні присутні Первоієрархи 10 Помісних Церков Вселенського Православ’я.

Святіший Патріарх Варфоломей розпочав роботу Зібрання спільною молитвою, після якої відбулося обговорення актуальних питань порядку денного. На початку засідання Предстоятель Константинопольської Церкви вітав присутність на Синаксисі Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, якого, за словами Його Святості, всі Православні Церкви визнають в якості єдиного канонічного Первоієрарха Української Православної Церкви.

На завершення першого дня роботи Зібрання були створені комісія з регламенту та редакційна комісія для підготовки тексту підсумкового документу Синаксису.

news.church.ua