Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. В єпархії відбувся традиційний різдвяний вечір колядок

koladki_10011610 січня  в Хмельницькій єпархії у приміщенні Хмельницької обласної філармонії за благословенням  митрополита Хмельницького і Старокостянтинівський Антонія, відбувся традиційний різдвяний вечір колядок, в якому взяли участь хори храмів міста та благочинничеських округів єпархії та різні колективи з міста і обласного центру, кожні з яких виконували по кілька колядок, прославляючи Різдво Христове.

Цьогорічний Різдвяний фестиваль, як і минулі роки, відвідали сам правлячий архієрей –  митрополит Антоній, духовенство єпархії, та чисельна кількість жителів та гостей міста Хмельницького, щоби у ці різдвяні дні прославити новонародженого Христа.
Діти мов ангелята зі свічками та дзвониками в руках проголошували радісну звістку, а дорослі довершували їх різдвяний спів.
На завершення вечора, з архіпастирським словом до усіх присутніх звернувся Митрополит Антоній, привітавши з Різдвом Христовим, та подякував учасників колядок за участь у фестивалі, відзначивши їх архієрейськими подяками та грамотами.
Завершився різдвяний вечір колядок, традиційно спільно духовенства з народом колядою, яка вміщала в себе щирі, життєдайні та сповнені любові словами: «Радуйся, ой Радуйся Земле, Син Божий Народився!»
Під час фестивалю у фойє діяла виставка «Храми України», майстрів Олега Борисова та Михайла Сінькова.