Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. Проти розкольників з «УПЦ КП» відкрито декілька кримінальних проваджень за розбій

Проти “вірян” з “УПЦ КП” відкрито вже кілька кримінальних проваджень за розбій, бійку і хуліганство  Протягом кількох днів післясвята Різдва Христового прихильники «УПЦ КП» напали на хресний хід віруючих УПЦ, погрожували священикам і зірвали вп’яте недільну Літургію.

9 січня в селі Птича Дубенського району на Рівненщині представники «Київського патріархату» побили своїх односельчан під час хресного ходу, який здійснювали віряни Української Православної Церкви після святкового богослужіння. Про це повідомив Інформаційний відділ УПЦ прес-секретар Рівненської єпархії ігумен Герман (Кулакевич).

Одну з жінок забрала швидка в лікарню зі струсом мозку та значними тілесними ушкодженнями, повідомляють в єпархії.

В момент, коли вірні Української Православної Церкви здійснювали хресний хід з молитвою за мир в Україні, на них напали представники так званої УПЦ КП. «Прихильники «Київського патріархату» виходили з вилами, хто з чим міг, і не давали пройти цим хресним ходом, – розповідає прес-секретар єпархії. – Тоді й сталися сутичка – побили одну з жінок».

За словами священика Ірину Горчук побили її ж сусіди.

Зараз вона знаходиться в обласній клінічній лікарні. Очевидці стверджують, що побиття вчинили не тільки односельчанки, а й чоловіки, і все це на очах малолітнього сина жінки.

Юрист Рівненської єпархії Катерина Іванюк повідомляє, що по даній справі розпочато кримінальне провадження.

Як розповіла сама потерпіла, представники «Київського патріархату» з погрозами і криками перешкоджали їй сісти в швидку, а потім блокували рух авто.

Не маючи жодних підстав для служіння в Успенському храмі Птичій та зазнаючи невдач при спробах силового захоплення церковної споруди, прихильники самопроголошеної «УПЦ КП» вдаються до залякування священиків Української Православної Церкви.

У селі Підлужжя Дубенського району Рівненської області невідомі закидали камінням будинок протоієрея Іоанна Савчука, котрий є уродженцем Птичої – повідомляє Інформаційний відділ УПЦ з посиланням на “Спілку православних журналістів”.

Відзначаючи, що варварський акт є погрозою, отець Іоанн підкреслив: «Прихильники «УПЦ КП» дуже озлоблені, через те, що ми стоїмо за православні храми».

Наступного дня розкольники в черговий раз зірвали недільну Божественну літургію громади храму праведної Анни с. Кути Тернопільської області. Обурення віруючих Української Православної Церви викликає той факт, що агресивно налаштовані прихильники «УПЦ КП» вже вп’яте перешкоджають парафіянам молитися в своєму храмі.

 Нагадаємо, що не дивлячись на відсутність жодних документів на храм у с. Кути, розкольники чинять тиск на віруючих, погрожуючи розправою. Співробітники міліції здебільшого пасивно спостерігають за провокаціями з боку «УПЦ КП». Однак, за фактом перешкоджанню богослужіння і розпаленню релігійної ворожнечі проти розкольників відкрито вже 3 кримінальних впровадження.

http://church.ua/