Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. За захоплення храму у селі Красносілля відносно розкольників відкрито кримінальне провадження

“Віряни” так званого Київського патріархату напідпитку захопили храм Української Православної Церкви, попередньо застосувавши силу і виштовхавши священика та членів громади.

17 січня, у недільний день, представники «Київського патріархату» вчинили захоплення храму на честь Різдва Пресвятої Богородиці, що у селі Красносілля Гощанського району Рівненської області, повідомляє Інформаційний відділ УПЦз посиланням на клірика Рівненської єпархії протоієрея Віктора Земляного.

Близько двадцяти чоловіків напідпитку увірвалися до храму, виштовхали місцевого священика протоієрея Олександра Медведюка з парафіянами та захопили церковну споруду. Нападники, не дивлячись на сигналізацію, що працювала у храмі, висвердлили замок та поставили власний.

За словами протоієрея Віктора Земляного, за фактом незаконного проникнення у церковну споруду поліція порушила кримінальну справу проти «вірян» з «УПЦ КП». Наразі біля церкви чергує наряд поліції. В свою чергу прихильники «Київського патріархату», яким загрожує кримінальна відповідальність, почали заперечувати рейдерську атаку, пояснюючи свої дії вимогою змінити церковного касира.

За ініціативи місцевої влади, завтра о 10:00 у Гощанській районній адміністрації відбудуться перемовини між членами громади Української Православної Церкви та прихильниками «Київського патріархату».

Слід зазначити, що конфлікт у Красносіллі триває з листопада минулого року, відтоді як розкольники провели фіктивний сільський «референдум» за перепідпорядкування місцевого храму УПЦ у юрисдикцію так званого Київського патріархату. Прихильники самопроголошеної «церкви» ввели в оману громадськість неправомірністю результатів голосування, оскільки залучили до нього людей, що не мають жодного відношення до парафії та навіть села.

У Птичі регулярно звершуються Літургії - у храмі та в наметі на церконій території

У Птичі регулярно звершуються Літургії – у храмі та в наметі на церковній території

Після невдалої спроби рейдерського захоплення розкольники продовжували чинити тиск на місцевих парафіян, вимагаючи у них віддати церковну споруду. Наразі селяни залякані та будуть вимушені звершувати богослужіння просто неба, оскільки бояться повторення силового захоплення.

Нагадаємо, у селі Птича Рівненської області громада УПЦ відстоює свій храм ціною власного здоров’я.

Фото “Спілки православних журналістів”