Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

МУКАЧЕВЕ. Сотні дітей взяли участь в Різдвяному концерті

В період Різдвяних свят в Мукачівській єпрахії вже стало доброю традицією проведення в місті над Ужем Єпархіального Різдвяного концерту.

Цей рік не став виключенням. Як завжди за благословенням Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського до Закарпатського обласного палацу дитячої та юнацької творчості «ПАДІЮН» зібралися тисячі вірників з Ужгорода та області, щоб прославити Новонародженого Бога на землі.

Організатором концерту виступив Єпархіальний відділ єпархіального, церковного, культурно-просвітницького служіння на чолі зі своїм головою – кліриком Свято-Троїцького храму Ужгорода, архідияконом Олександром Садварі та голова Ужгородського молодіжного братства на честь преподобного Олексія (Кабалюка), настоятель храму на честь святителя Іоанна, архієпископа Шанхайського і Сан-Франциського – протоієрей Віктор Палош.

Різдвяний концерт дивував своїм різнобарв’ям. Дійство відкрив архієрейський хор м. Мукачева під керівництвом Федора Небесного. Унікальний піснеспів на сербській мові «Гімн Православ’ю» від Свято-Духівського храму м. Мукачево виконав квартет «Скіт». Чудові Рздвяні пісні, щедрівки та колядки на розсуд присутніх запропнували дітки благодійного родинного будинку сімейного типу «Нова сім’я», що в Ужгороді. Вихованка МСРЦ «Дорога життя» Уляна Кастран гарно виконала колядку «Тиха ніч». Здивували своїм незабутнім номером і вихованці Недільної школи «Крапелька любові», що діє при Ракошинському Свято-Покровському чоловічому монастирі. Ще один вихованець «Дороги життя» Віктор Басько виконав на сопілці твір Шуберта «Ave Maria». Чудові віршики розповіли і дітки Недільної школи, що діє при Всіхсвятському храмі Ужгорода. Дует Катерини Лінтур та Олександра Домніна виконав пісню «Пречистая Діва». Цікавий номер присутнім показали дітки Недільної школи, що діє при Свято-Успенському храмі в селі Дуриничі, що на Перечинщині. Солістка Заслуженого Академічного Закарпатського народного хору Яна Садварі виконала пісню «На Йорданській річці». Далі настала пора дуетів. Першими з колядкою «По всьому світу» виступили дует Олександра та Яни Садварі. За ними сімейний дует Тетяни та Сергія Раховських «Рідна пісня» виконав колядку «Пасли вівці пастирі».

На концерт зібралися тисячі людей. Зал не вміщав глядачів. Дві години всі затамувавши подих слухали акапельні і музичні піснеспіви. Дивилися, як діти говорять вірші і танцюють. Панувала справжня атмосфера великого свята. В кінці концерту на сцену разом з секретарем Єпархіального управління – протоієрем Віктором Місо вийшов керуючий єпархією  Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський. Владика привітав усіх з великими святами Різдва та наступаючими святами святого Василія Великого і Богоявлення, а також подякував організаторам і учасникам за чудовий, потужний концерт.

“Як добре, що в Різдвяні свята ми усі разом збираємося чи то у наших храмах. чи обителях і маємо можливість привітати один одного з величним празником. Немає людини чи старої, чи малої, чи молодого віку, яка би не прославила в цей день Родившогося Спасителя світу. І радість свою ми виражаємо не тільки в уставних богослужіннях чи привітаннях, але і в колядках, які з любов’ю виконували наші учасники сьогоднішнього концерту”, – зазначив архієрей.