Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

МУКАЧЕВЕ. Не викидайте своїх дітей та матерів на смітник − архієпископ Феодор

Життя кожної людини- це є великий дар нашого Творця. Кожна особистість унікальна, незвичайна та неповторна і отримує своє життя, як найцінніший подарунок від Бога! Воно дане лиш один раз і для кожного своє. Особливе чи звичайне, щасливе або сумне − життя дароване нам один раз і цей шлях пройти двічі неможливо.

Жахливі події останніх днів вразили серце кожної, без винятку людини, яка мала можливість її почути. В нашому рідному місті Мукачеві на смітнику, у контейнері знайшли мертву дитину, яку мати вбила та викинула на смітник. Весь жах цієї події полягає в тому, що найвище творіння Боже – людину − своїми руками вбила мати! Вона вбила частинку себе, свого серця, своєї душі. Із всіх створених Богом істот ні одна з них не наважиться на цей вчинок.

Хочу звернутись до подібних горе-матерів, якщо вам не потрібна дитина, яку ви родили, яку зігрівали своїм теплом при вагітності – не викидайте дітей на смітник! Прошу і благаю Вас віддайте, або підкиньте дитину у будь-який храм або монастир нашої Мукачівської єпархії. Ми зробимо все, щоб ця дитина залишилась жива та приймемо участь в її долі.

Другий випадок не менш трагічний. На смітнику м. Мукачева знайшли сліпу, перелякану, замерзлу бабусю. При ній були паспорт, свідоцтво про смерть чоловіка та документи про народження п’ятьох дітей і жодної копійки грошей. Діти вивезли матір на смітник, тому що невзмозі були за нею доглядати. Важко стриматись від правдивих слів в адресу тих дітей, але хочеться їм нагадати про одне. Мати – це сама дорога людина на землі, це найдорожча людина для дітей, вона нас 9 місяців носила в утробі, декілька місяців годувала своїм молоком та ціле життя носить нас в своєму серці. До болі прикро коли старенька, сліпа мати змогла родити та виховати п’ятьох дітей і ніхто з них не зміг дати маленького притулку для своєї рідної родительниці. Мама − це й ще та людина, яка любить нас безкорисно лиш за те, що ми є.

Шановні діти, які вчинили цей важкий гріх, пригадайте скільки душевного тепла, безсонних ночей, молитов та сліз ваша мама жертовно віддала вам та своє життя присвятила, щоб ви сьогодні були здоровими та щасливими. Страх та страждання в сліпих очах вашої неньки, напевно буде найбільшим докором для вас.
З болем душевним звертаюсь до дітей – не викидайте своїх матерів на смітник!