Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

МАКАРІВ. У с. Бишів відбувся вечір-фестиваль колядок

9 січня за благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія Бишівське благочиння Макарівського вікаріатства спільно з колективом культури с. Бишів та культурними осередками сіл Макарівщини провели вечір-фестиваль колядок та духовних піснеспівів «Різдвяний вертеп Бишівського краю».

Участь у заході взяли колективи парафій благочиння, народні аматорські гурти Бишівської громади, гості з київських парафій, учні недільних парафіяльних та загальноосвітніх шкіл, вихованці Бишівського Будинку культури, індивідуальні виконавці.

Творчі колективи сіл Бишівської громади та парафій благочиння підготували квартети-вистави з розповіддю про подію Різдва Христового. Зі сцени, організованої просто неба, пролунали тропар і кондак свята, старовинні колядки та щедрівки, сучасні різдвяні піснеспіви. Дітлахи прочитали вірші.

Вечір-фестиваль відбувся на подвір’ї Свято-Покровського храму с. Бишів, настоятель якого, протоієрей Петро Подунайчук, разом з парафіянами гостинно пригощав усіх чаєм.

Благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров) передав привітання від керуючого Макарівським вікаріатством архієпископа Макарівського Іларія, а також побажав у духовній радості провести різдвяні свята. Отець Філарет зазначив, що значною і вагомою є співпраця між парафіями благочиння та культурно-освітніми установами Бишівського краю.

Учасники заходу зібрали матеріальну допомогу для українських військових, вимушених переселенців зі Сходу нашої держави, нужденних людей.

Усі присутні — як виконавці, так і глядачі — в подарунок отримали церковні настінні календарі з інформацією про всі парафії православної Макарівщини, а також гостинці, підготовлені Відділом соціально-благодійного служіння Бишівського благочиння.

Директор Будинку культури с. Бишів Валентина Ступак, дякуючи всім, відзначила необхідність проведення в подальшому подібних святкових заходів, організованих спільно парафіями та культурними працівниками територіальних громад.

makariv-vikar.kiev.ua