Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. У Лаврі триває виставка художніх робіт засуджених до позбавлення волі

11 січня за благословенням Митрополита Київського і всієї України,у Київо-Печерській Лаврі відкрито Всеукраїнськуї виставку художньо-прикладної творчості засуджених до позбавлення волі «Різдвяні візерунки».

Як розповів протоієрей Віктор Яценко, глава Синодального відділу Української Православної Церкви у справах пастирської опіки пенітенціарної системи, проведення подібних виставок стало доброю традицією. Адже люди, які відбувають покарання за скоєння різноманітних злочинів, приносять покаяння і спокутують свої гріхи не лише в тюремних храмах. Серед них чимало обдарованих людей, і в ізоляції, в процесі виправлення своєї душі, їм допомагає саме творча робота. Практично у всіх колоніях та тюрмах України спорудження православних храмів та їхнє художнє оздоблення проводиться руками засуджених. Це, також, вияв покаяння, вияв кращих рис душі, яка прагне в умовах ізоляції змінитися на краще, внести свою лепту в скарбницю прекрасного.

Організатори виставки сподіваються, що вона буде цікавою для громадськості та викличе готовність допомогти людям, позбавленим волі, переосмислити своє минуле та життєві цінності, відчути себе потрібними суспільству, підтримає їх на шляху покаяння.

Виставка проводиться за спільної ініціативи Синодального відділу Української Православної Церкви у справах пастирської опіки пенітенціарної системи, Державної пенітенціарної служби України та Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника. Виставка працює в лекторії Національного Києво-Печерського заповідника за адресою: Київ, вул. Лаврська, 9, корпус № 25. Триватиме виставка до 20 січня.

Прес-служба Київської митрополії