Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Керуючий Східним вікаріатством відвідав Національну дитячу спеціалізовану лікарню «Охматдит»

14 січня за благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія вікарій Київської Митрополії єпископ Ірпінський Климент, керуючий Східним київським вікаріатством, відвідав Національну дитячу спеціалізовану лікарню «Охматдит» м. Києва.

Разом із владикою медичний заклад відвідали студенти Київських духовних шкіл, а також настоятель храму Косми і Даміана протоієрей Євгеній Мілєшкін.

Почесних гостей зустрічали головний лікар НДСЛ «Охматдит» Гладуш Ю. І., а також персонал закладу. Під час бесіди з керівництвом лікарні єпископ Климент обговорив питання розвитку співпраці між Українською Православною Церквою та «Охматдитом».

Духовенство та студенти відвідали Центр інфекційних хвороб «Клініку для лікування дітей, хворих на ВІЛ-інфекції/СНІД», де юні пацієнти, серед яких більшість сироти, прочитали різдвяні вірші. В свою чергу, учні Київських духовних шкіл разом із хором недільної школи храму Косми і Даміана заспівали для дітей та персоналу лікарні колядки.

За організацію святкових заходів з нагоди Різдва Христового для пацієнтів «Охматдиту» керівництво медзакладу нагородило протоієрея Євгенія та насельницю Спасо-Преображенського жіночого монастиря Київської єпархії інокиню Ніку подячними грамотами.

Після концерту єпископ Климент привітав усіх присутніх з різдвяними й новорічними святами та роздав подарунки. На завершення, владика закликав Боже благословення на лікарів і хворих дітей.