Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. В галереї “Соборна” відбувся вечір авторського мистецтва

IMG_7369

В просвітницькому центрі КС УПЦ в рамках клубу авторського мистецтва, відбувся збірний концерт “Старий” Новий рік” у форматі новорічно – різдвяного блакитного вогника.

Новий рік – це один з найулюбленіших наших свят і цей час кожен проводить по своєму. Назва концерту говорить сама за себе “Старий” Новий рік”. Це свято унікальний історичний феномен, що виник внаслідок зміни літочислення і став додатковим святом. Незважаючи на те, що своїм виникненням Старий Новий рік зобов’язаний лише розбіжності дат, багато хто ставиться до нього як до цілком самостійного і повноправного свята. Для вірян цей день має особливе значення, оскільки від душі відсвяткувати Новий Рік вони можуть лише після закінчення Різдвяного посту. Але й серед тих, хто не дотримувався посту, охочих відзначити прихід Нового Року за старим стилем не менше.

IMG_7382Ведучими вечора стали автор виконавець прот. Ростиславом Трьохбратськи та православна поетеса Вікторія Осташ.

У концерті на сцені з музичними та віршованими вітаннями взяли участь православні автори виконавці: Петро Романцев, Олена Горнява, Папка Людмила, Потера СвітланаІванна Братусь, Людмила Херувимська, Михаїл Бей та координатор клубу авторського мистецтва, ієр. Володимир Шинкарук. Також до свята долучились хорові колективи з Калинівського благочиння, Київської єпархії з храмів на честь Пророка Іллі та Благовіщення Пресвятої Богородиці.Як учасники так і гості одноголосно вирішили продовжувати традицію організовувати свято авторского мистецтва в рамках концерту “Старий” Новий рік”. Координатор клубу авторського мистецтва ієр. Володимир Шинкарук підкреслив, що на наступний рік буде ще більше цікавих номерів, як вокальних так і поетичних, і багато сюрпризів.

Просвітницький центр висловлює подяку усім причетним до організації заходу та має надію на подальшу плідну співпрацю.

Наступний концерт в рамках клубу авторського мистецтва відбудеться у лютому. Слідкуйте за анонсами! 

http://soborna.church.ua/