Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЖИТОМИР. Предстоятель УПЦ звершив освячення храму в Коростишиві

У неділю перед Різдвом Христовим Блаженніший Митрополит Онуфрій відвідав Житомирську єпархію, де освятив храм на честь Благовіщення Пресвятої Богородиці.

5-13 лютого, у Неділю 31-шу по П’ятидесятниці, святих отців, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в Свято-Благовіщенському храмі м. Коростишіва Житомирської області. Про це повідомляє Інформаційний відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили митрополит Овруцький і Коростенський Віссаріон, митрополит Вінницький і Барський Симеон, архієпископ Гурій (Кузьменко), архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, архієпископ Городницький Олександр, єпископ Ірпінський Климент, а також духовенство і гості єпархії.

Перед початком богослужіння Блаженніший владика звершив чин великого освячення храму.

Під час Літургії Предстоятель звернувся до коростишівської пастви зі словом проповіді.

47514009913534077519

Неділя перед Різдвом Христовим, святих отців

В останню неділю перед святом Різдва Христового Церква вшановує пам’ять святих отців – всіх старозавітних праведників, від роду яких походить по Своїй людській природі Іісус Христос. У Євангелії на Літургії читається родовід Господа по плоті, що описаний євангелістом Матфеєм (Мф. I,1 – 25. Зач. 1); а в Апостолі перераховують старозавітних святих, які вірили в прийдешнього Месію (Євр. ХI, 9 – 10, 17 – 40. Зач. 328).

За богослужінням була піднесена молитва за мир в Україні.

Після одпусту Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав віруючих Свято-Благовіщенської парафії з недільним днем і освяченням храму, а також нагородив його настоятеля архімандрита Якова (Шумова) орденом святителя Луки Кримського.

В свою чергу, від громади Коростишіва Його Блаженство привітали мер міста Кохан Іван Михайлович та голова Коростишівськоі районної державної адміністрації Цимбалюк Олена Володимирівна.