Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ДНІПРОПЕТРОВСЬК. Злодії вкрали приношення віруючих з чудотворної ікони Богородиці

У ніч з 19 на 20 січня у Дніпропетровському храмі в честь ікони Божої Матері «Іверська» був здійснений акт вандалізму по відношенню до головної святині – чудотворного образу Богородиці. Про це Інформаційному відділу УПЦповідомив настоятель храму протоієрей Миколай Несправа.

DSC_0157 (1)

Чудотворна ікона Божої Матері «Іверська»

Зловмисники проникли всередину храму, розбивши склопакет і вітражне скло. Після чого викрали приношення віруючих людей, які прикрашали ікону Божої Матері «Іверська».

За словами отця Миколая, крадії були націлені саме на чудотворний образ. «Вони не взяли більше нічого з храму, хоча навколо було достатньо цінностей. Вандали зняли броньоване скло з захисту на образі і зібрали прикраси з головної святині храму», – повідомляє священик.

Протоієрей Миколай називає втрату не комерційною, а духовною. «По-перше, кожна підвіска – це жива історія людини, яка отримала милість від Бога, це видиме свідчення її вірності та поваги до святині. З іншого боку, на іконі було дуже багато дарів, які були передані з монастирів різних країн – зі Святої Землі, Грузії, Греції, Сербії. Паломники, братія, різні обителі, з якими ми маємо теплі стосунки, передавали в дар якийсь унікальний предмет для того, щоб він був на іконі. Фактично все це було викрадено», – розповідає настоятель храму.

Близько 7-мої ранку охорона виявила, що вхід в храм зламаний, був викликаний наряд поліції. «Поліція відреагувала миттєво, – повідомляє отець Миколай, – і через 10 хвилин наряд був вже на місці. Співробітники поставилися з глибоким розумінням до ситуації. Було додатково задіяно ще декілька спецгруп – оперативників, слідчих з різних районів, кінологів».

БМВ

Відзнака Блаженнішого Митрополита Володимира

Настоятель храму, в якому стався акт вандалізму, говорить, що навіть не уявляє хто міг це зробити. «Складно сказати хто це зробив. Пограбування настільки зухвале… Вона направлено на наше серце. – коментує протоієрей Миколай Несправа. – Свого часу наш храм Блаженніший Митрополит Володимир нагородив особливою відзнакою, її теж вкрали. Орден не представляє особливої ювелірної цінності, але це була особлива пам’ять про Блаженнішого. Навіщо злодіям, які розуміють, що таке срібло і золото, знак Блаженнішого – питання…».