Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Єпархія отримала подяку за активну соціальну діяльність духовенства і парафіян

11 січня на адресу управління Вінницької єпархії УПЦ надійшов лист від керівництва Вінницького будинку-інтернату геріатричного типу. Директор закладу Володимир Вольський подякував митрополиту Вінницькому і Барському Симеону за активну соціальну діяльність настоятелів і парафіян трьох вінницьких храмів: на честь ікони Пресвятої Богородиці «Скоропослушниці», святих Косьми і Даміана та святої преподобномучениці Єлизавети.

У листі зазначено, що настоятелі цих храмів організували показ лялькової вистави, а також роздачу солодощів і фруктів у період різдвяних свят. Слід додати, що священики: Ілія Лаврененко, Андрій Зубатенко та Донат (Синиця), про який йдеться у листі директора, і їхні релігійні громади не лише у свята, а постійно опікуються вінницьким будинком престарілих, зокрема щотижня звершують літургію і роздають продукти, солодощі і фрукти стареньким.

Володимир Вольський від імені усіх мешканців та працівників будинку-інтернату побажав владиці Симеону миру, міцного здоров’я, благополуччя, здійснення усіх задумів, прагнень та мрій. Окрім цього на ім’я митрополита Вінницького і Барського Симеона керівництвом інтернату була надіслана Подяка «за патріотизм, відродження Української Православної Церкви, духовну та просвітницьку роботу серед священиків єпархії».

Прес-служба Вінницької єпархії.