Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

СУМИ. Божа благодать принесе мир і спокій на Українську землю – Предстоятель УПЦ

Під час недільної проповіді у Спасо-Преображенському кафедральному соборі Сум Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій нагадав пастві про важливість збереження чистоти святої віри 

Церква, яка виросла із насіння проповіді святого апостола Андрія, передає кожному з нас неушкодженим все, що Бог заповідав творити людині. Дотримання цього закону без послаблень і викривлень є запорукою нашого духовного здоров’я і спасіння.

Людина має берегти чистоту святої віри, не примішуючи до неї нічого – ні політику, ні економіку, ніщо інше. «Все, що на землі, – підкреслив Його Блаженство, – все це має початок і кінець. А те, що Бог установив – воно не має кінця». Передані Господом через святих апостолів заповіді є вічними законами, які ведуть людину до блаженної вічності. «І ці закони нам проповідуються в храмі щодня», – відзначив Предстоятель.

Терпи, коли тебе гонять і благословляй, коли тебе проклинають; молися за тих, хто тебе ображає – ці заповіді «є дивними для плоті, але гідні для духа». Вони приносять душі ту солодку радість життя, – продовжив Архіпастир – що так шукає кожна людина. Кожний шукає цю радість по-своєму, проте «вона полягає лише в житті з Богом».

Блаженніший владика також зазначив, що «Православна віра облагородила наших предків, та дала їм силу переносити такі складнощі і випробування, під якими ламалися цілі народи».

«Ця сила дається людині Богом і називається Божа благодать. – наголосив Предстоятель. – Нехай Божа благодать почиває над нашою українською землею, над нашим народом – нехай вона принесе нам мир і спокій, щоб ми навчилися поважати один одного, терпіти один одного і любити Бога і ближнього як самого себе».