Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

СОФІЯ. Болгарська Православна Церква направила звернення до Президента України

15 грудня на засіданні Священного Синоду Болгарської Православної Церкви було прийняте звернення до Президента України з проханням захистити права Української Православної Церкви та убезпечити її від захоплення храмів і інших форм силового чи інформаційного тиску.

zx620y348_805456

Текст звернення (рос.)

Текст звернення (рос.)

У тексті звернення, підписаному від усіх членів Синоду Болгарським Патріархом Неофітом, висловлюється особлива стурбованість розвитком ситуації в релігійній площині Української держави. Зокрема, це стосується чисельних зафіксованих фактів порушення прав віруючих єдиної канонічної Православної Церкви в Україні. Найперше, занепокоєння болгарських архієреїв викликають силові захоплення храмів УПЦ.

У зверненні особлива увага була приділена провокаціям щодо спроб відібрати Свято-Успенські Києво-Печерську та Почаївську Лаври від канонічної Церкви на користь невизнаної ні однією Помісною Православною Церквою світу т.зв. УПЦ Київського патріархату. Синод Болгарської Православної Церкви наголосив: “Реалізація такого сценарію може не лише дестабілізувати суспільну ситуацію в Україні, але й зробить неможливим для православного єпископату, духовенства та вірян з інших країн відвідування цих Лавр, адже у Православних церков відсутнє Євхаристичне і молитовне спілкування з релігійними структурами, що відійшли у розкол”.

http://church.ua/