Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КІРОВОГРАД. Священики відвідали військові комісаріати міста

7 грудня голова відділу Кіровоградської єпархії по взаємодії із Збройними Силами протоієрей Євгеній Назаренко, а також священнослужителі відділу протоієрей Олександр Ігнатьєв і протоієрей Костянтин Шпудейко, відвідали обласний, міський та, нещодавно облаштований, районний військкомати. Духовенство привітало військових з минувшим Днем Збройних Сил України та днем пам’яті святого благовірного великого князя Олександра Невського. Також священики розповідали, на прикладі святого князя, інших видатних князів, а також на прикладі козацтва, про високу духовність і мораль воїнів та правителів тих часів. Від о. Євгенія для бібліотек кожного військкомату були передані журнали «Віра і честь» Синодального військового відділу УПЦ, жовтневого випуску, де є цікава стаття про канонізацію праведного воїна, останнього кошового отамана Запорозької Січі Петра Калнишевського. Також у районному військоматі за проханням колективу були окроплені Святою водою робочі приміщення. Прот. Олександр висловив слова подяки військовим за їх важку і необхідну працю, а на кінець промов усіх по традиції було окроплено Святою водою, помазано освяченим єлеєм зі Святої Гори Афон, з побажанням довгоочікуваного миру та Божого благословення.

Варто відмітити, що дуже приємно було чути слова подяки від керівників і колективів військкоматів Кіровоградській єпархії УПЦ, а особливо священнослужителям Відділу по взаємодії зі Збройними Силами та військовими формуваннями, за просвітницьку діяльність, молитовну підтримку та прагнення миру на нашій землі.
Зазначимо, що напередодні, 6 грудня, у день святкування Збройних Сил України за Божественною літургією священики молились за всіх військових.
З приводу цього свята Військовий відділ Кіровоградської єпархії УПЦ, спільно з Благовіщенським храмом м. Кіровограда, придбали Обласному військовому шпиталю необхідні ліки на суму близько 5 тис. грн.
Православна Церква постійно молиться і всіляко піклується за своє воїнство, у храмах постійно підносяться молитви за мир на нашій землі.