Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КІРОВОГРАД. Архієпископ Іоасаф освятив приміщення Школи-ліцею №25

14 грудня архієпископ Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф відвідав Комунальний заклад «Навчально-виховне об’єднання №25 “Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, природничо-математичний ліцей, центр позашкільного виховання “Ліра” Кіровоградської міської ради Кіровоградської області». Владика завітав у навчальний заклад на запрошення директора Матяшової Лілії Петрівни і звершив освячення приміщення школи-ліцею. За богослужінням молилися священики Кафедрального собору Різдва Пресвятої Богородиці, духовенство Свято-Успенського храму міста Кіровограда, дирекція школи, вчителі та працівники.

Перед початком освячення архієпископ Іоасаф звернувся до всіх з архіпастирським словом, у якому зазначив на важливості співпраці Церкви та освітян у вихованні молодого покоління, а також розповів про вплив та значення нашої православної культури для хорошого виховання дітей.
Після цього Правлячий архієрей звершив чин освячення навчального комплексу і окропив кабінети та класи Святою водою. Діти, які в той час проходили навчання у класах, з великою радістю, увагою та дитячою любов’ю зустрічали Владику.
Після завершення богослужіння архієпископ Іоасаф привітав вчителів та працівників школи з величним у днем у житті цього навчального закладу, а в знак благословення роздав усім іконки Пресвятої Богородиці «Єлисаветградська».