Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. До столиці прибула частка лівої руки святої рівноапостольної Марії Магдалини

 

3 грудня, напередодні свята Введеня у храм Пресвятої Богородиці, до Києва прибула святиня афонського монастиря Симонпетра – частка лівої руки святої рівноапостольної Марії Магдалини. Мощі були покладені у храмі Всіх святих, що на території Свято-Воскресенського кафедрального собору УПЦ

Святогірську святиню зустрів вікарій Київської Митрополії, єпископ Бородянський Варсонофій із кліриками собору та чисельними парафіянами.Духовенство звершило перед мощами подячний молебень, після чого Його Преосвященство звернувся до віруючих з архіпастирським словом. Єпископ Варсонофій привітав усіх зі святом Введення та подякував ктиторам, зусиллями яких святиня прибула на українську землю.

Свята Марія народилася у місті Магдали, що на березі Генисаретського озера. Згідно з Євангелієм, вона вела розпутне життя, але Господь Іісус Христос вигнав з неї сім бісів, після чого Марія стала вірною послідовницею Спасителя. Після Вознесіння Господнього, вона як і апостоли, пішла благовіствувати Євангеліє. За переданням, Марія з Магдали проповідувала Христа у Римі перед імператором Тиберієм. У літньому віці свята переселилася до Ефесу, де і почила.

Нагадаємо, частка лівої руки святої рівноапостольної Марії Магдалини перебуватиме з 3.12 по 5.12. у храмі Всіх святих Свято-Воскресенського кафедрального собору, а з 6.12. по 13.12. – у його нижньому Свято-Андріє-Володимирівському храмі.

Вклонитися святині можна щодня з 9:00 до 19:00.

 http://church.ua/