Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ.Телеканал «Глас» зняв фільм про найбільшу волонтерську організацію УПЦ

Прем’єра фільму «Молодість не байдужа» про однойменну волонтерську організацію, яка діє при столичному Свято-Троїцькому Іонинському монастирі, відбулася нещодавно на телеканалі «Глас», повідомляє Інформаційний відділ УПЦ з посиланням на сайт glas.org.ua.

У фільмі показані історії людей, в житті яких з’явилися волонтери. В ім’я чого молоді успішні люди присвячують свій час і свої сили знедоленим?

Про те, як ініціатива декількох небайдужих людей за десять років переросла у великий волонтерський рух Української Православної Церкви – тридцятихвилинний фільм, знятий кіностудією ТК «Глас».

Автор і режисер фільму Юлія Колосова.

Максим Костенко, керівник напрямку соціальної допомоги, який стояв біля витоків цієї організації, називає дату її появи – 15 лютого 2006 року. «Тоді в Києво-Печерській Лаврі проводилася молодіжна конференція, – згадує Максим Костенко. – Встав один молодий священик, отець Євген Мелешкін, і почав розповідати про своє служіння в Національному інституті раку. Він говорив дуже щиро, його слова з одного боку, сповнювалися таким болем, а з іншого – енергією, бажанням допомогти тим людям, які опинилися в біді, що цим станом він мимоволі заражав. Хотілося цій людині допомогти».

Священик Євген Мелешкін, настоятель храму свв. безсребреників Косми і Дем’яна Римських розповідає: «Відгукнулися гаряче молоді люди і відразу кинулися допомагати. Вони взяли на себе донорство, фінансові питання, заняття з дітками. Ось так все починалося».

Минуло десять років і на базі цієї маленької групи виріс великий волонтерський рух«Молодість не байдужа», де допомагають тепер не тільки онкохворим дітям та їх батькам, а й хоспісу, ряду сиротинців, будинку престарілих, самотнім людям похилого віку, і всім тим, хто звертається і просить допомоги.