Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

СТРАСБУРГ. Представники УПЦ обговорили з Верховним комісаром Ради Європи факти порушень прав віруючих в Україні

14 груднятідбулася зустріч Верховного комісара Ради Європи з прав людини пана Нільса Мужнієкса та представників Рівненської й Тернопільської єпархій Української Православної Церкви. 

До складу делегації УПЦ ввійшли ігумен Геронтій (Галій) та радник з правових питань Київської Митрополії Олег Денисов.

На зустрічі представники Української Православної Церкви поінформували пана Мужнієкса про факти порушення прав віруючих у Західній Україні, зокрема в зв’язку з випадками захоплень храмів УПЦ прихильниками так званого Київського патріархату.

Серед іншого, увага була приділена діям окремих діячів місцевої влади західних регіонів України, котрі незважаючи на наявність документів про право власності у громад УПЦ, підтримують ініціативи «УПЦ КП» по захопленню майна.

Як повідомляє Інформаційний відділ УПЦ, також було відзначено, що виконавча влада на місцях та правоохоронна система не вживають ефективних заходів для притягнення правопорушників, винних у силових захопленнях, до відповідальності та не здійснюють профілактику конфліктів.

На завершення Олег Денисов відзначив, що з огляду на тенденцію систематичних порушень прав віруючих в Україні, Українська Православна Церква встановила співпрацю з рядом міжнародних правозахисних інстанцій, зокрема, з Європейським судом з прав людини.