Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Блаженніший митрополит Онуфрій: Храм навчає любити Бога

4 грудня під час Літургії у Свято-Введенському жіночому монастирі Чернівців Блаженніший Митрополит Онуфрій звернувся до сестер обителі та чисельних вірян із словами проповіді. Він наголосив на важливості церковної молитви для духовного вдосконалення кожного християнина.

Діва Марія після свого входження у Святеє Святих перебувала там у постійній молитві. Цей приклад важливий для всіх, хто прагне духовного розвитку.

Блаженніший владика зосередив увагу на тому, що молитва є важливою частиною життя християнина. Можна і потрібно молитися вдома. «Проте, головне місце, де людина отримує від Бога духовні сили для боротьби із гріхом та укріплення в чеснотах – це храм Божий. Немає значення чи храм просторий, чи малий, чи може він перебудований з якогось побутового приміщення і не такий величний, як інші. … У храмі людина зростає у міру духовного віку Христа. Навіть якщо людина й дуже зайнята, чи має багато обовязків, чи немічна, вона повинна в міру своїх сил вдвідувати Божий храм. Тут, у храмі, ми отримуємо благодать, яка допомагає людині духовно вдосконалюватися, ставати добрішою. Тут ми навчаємося любити Бога, а в Бозі любити і свого ближнього».

http://church.ua/