Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

АФОН. Предстоятель УПЦ звершив Літургію у раніше освяченому ним храмі

8 листопада, у Неділю 23-тю після П’ятидесятниці, у день пам’яті святого великомученика Димитрія Солунського, Предстоятель Української Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив всенічне бдіння та святкову Божественну літургію в головному храмі Руського на Афоні Свято-Пантелеімонівського монастиря.

Його Блаженству співслужили митрополит Санкт-Петербурзький і Ладозький Варсонофій, єпископ Димитрівський Феофілакт, братія обителі у священному сані.

Ікона св. праведної Єввули, св. великомученика Пантелеімона, священномученика Єрмолая

У цей день, за багаторічною традицією, Блаженніший Митрополит Онуфрій взяв участь у храмовому святі (панігір) Святогірської обителі на честь святої праведної Єввули – матері святого великомученика Пантелеімона, і священномученика Єрмолая, храм на честь яких владика Онуфрій освячував у Афонському Свято-Пантелеімонівському монастирі у 2003 році.

Традиційно цього дня був звершений хресний хід, який вже більше 10 років очолює Предстоятель Української Православної Церкви.

Під час свого перебування на Святій Горі Блаженніший владика невпинно молився про настання миру в Україні.

Як повідомлялось раніше, 4 листопада Блаженніший Митрополит Онуфрій прибув до Руського на Афоні Свято-Пантелеімонівського монастиря, де Його Блаженство урочисто зустріла братія обителі. 5 листопада Предстоятель Української Православної Церкви на Святій Горі молитовно відзначив день свого народження.

За матеріалами afonit.info