Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

АФОН. Предстоятель УПЦ звершив Божественну літургію у Дохіарському монастирі

У день шанування ікони Божої Матері «Усіх скорботних радість», Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у Дохіарському монастирі на честь святих архангелів Михаїла і Гавриїла, що на Святiй Горi Афон. Після богослужіння Його Блаженство відвідав Свято-Успенський Іверський монастир Святої Гори.

Наступного дня, у Димитріївську батьківську суботу, Блаженніший владика у співслужінні єпископа Конотопського і Глухівського Романа, єпископа Хотинського Євсевія, намісника обителі архімандрита Григорія та братії, а також священиків УПЦ очолив Божественну літургію в Дохіарському монастирі.

Під час богослужіння була піднесена сугуба молитва за мир в Україні.

За літургією Предстоятель УПЦ звершив дияконську хіротонію над насельником обителі.

Звертаючись до Його Блаженства, ігумен Дохіарського монастиря подякував за візит та звершену хіротонію: «Покровитель Києва та священного монастиря Дохіара привів вас сюди предстоятельствувати на Літургії та священнодії», – сказав отець Григорій. Його Високопреподобіє запевнив Блаженнішого Митрополита Онуфрія у своїх постійних молитвах за Предстоятеля Української Православної Церкви та мир в Україні. «Вірю, що ви маєте предстательство у Бога, маєте благодать від Бога. Тому, що Бог гордим противиться, а смиренним дає благодать. Вірю, що смиренний шлях вашого життя збере всю силу Святого Духу».

У свою чергу, Його Блаженство подякував ігумену Дохіарського монастиря за гостинність та приклад справжнього смирення. «Для мене велика честь звершити хіротонію в цій святій обителі. Це стало ще однією ланкою, що пов’язала мене, грішного, з цими святими людьми, котрі мешкають тут».

orthodoxy.org.ua