Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ОВРУЧ. Керуючий справами УПЦ звершив освячення Свято-Миколаївського храму м. Коростень

14 жовтня, на свято Покрови Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії, керуючий справами Української Православної Церкви, ректор Київських духовних шкіл митрополит Бориспільський і Броварський Антоній звершив освячення Свято-Миколаївського храму міста Коростень Овруцької єпархії, після чого очолив у храмі святкову Божественну літургію.Владиці співслужили митрополит Овруцький і Коростенський Віссаріон та духовенство єпархії.

По Євангельському читанні владика Антоній звернувся до віруючих із архіпастирським словом.

На відпусті літургії митрополит Антоній, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія вручив церковні ордени і грамоти настоятелю храму та всім хто надав посильну допомогу в його будівництві.

Після освячення Свято-Нікольського храму і Божественної літургії керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній відвідав урочисті заходи присвячені Дню захисника України на центральній площі міста Коростеня.

Його Високопреосвященство разом з духовенством єпархії освятив скульптурний монумент Покрови Пресвятої Богродиці, зведений до свята та звершив молебень до Божої Матері.

На завершення митрополит Антоній привітав представників міської адміністрації і численних віруючих зі святом.

http://kdais.kiev.ua/