Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Предстоятель УПЦ освятив музей пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира

14 жовтня, у день свята Покрови Пресвятої Владичиці Богородиці і Пріснодіви Марії, Предстоятель Української Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у Спасо-Преображенському соборі м. Києва.

Його Блаженству співслужили митрополити: Білоцерківський і Богуславський Августин, Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр; архієпископи: Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, Макарівський Іларій, Шепетівський і Славутський Пантелеімон, Днеіпродзержинський і Царичанський Володимир; єпископи: Діонисій (Константинов), Обухівський Іона, а також духовенство парафії та столиці.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва за мир в Україні

Під час Літургії Блаженніший Митрополит Онуфрій удостоїв благочинного собору протоієрея Валерія Кравця права носіння другого хреста з прикрасами.

Наприкінці богослужіння відбувся короткий молебень перед іконою Плащаниці Божої Матері, що наразі перебуває у столиці України за благословенням Патріарха Єрусалимького Феофіла ІІІ.

Після одпусту Його Блаженство нагородив ктитора Спасо-Преображанської парафії Ігоря Лисова орденом преподобних Антонія і Феодосія Печерських І ступеня, а також благодійників собору – відзнаками УПЦ.

По завершенні Літургії Архіпастир звершив освячення парафіяльного дитячого садка, спорудженого коштом благодійників собору, і Меморіального музею пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира та звершив заупокійну єктенію за спочилим Предстоятелем Української Православної Церкви.

news.church.ua