Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Біля Меморіалу Слави в парку Миру Автозаводського району м.Кременчука відбувся мітинг-панахида з нагоди двох знаменних подій в житті  міста – 72-ї річниці визволення його від фашистських загарбників та 444-ї річниці з дня його заснування. В урочистостях взяли участь голова Автозаводської районної ради Валентин Шафорост, єпископ Кременчуцький та Лубенський Миколай, представники міської влади, підприємств та організацій, учнівська молодь. Єпископ Миколай провів панахиду за померлими воїнами.

З вітальним словом до всіх присутніх звернувся голова районної ради Валентин Шафорост. На честь ветеранів Другої світової війни, світлої пам’яті загиблих та з нагоди відзначення Дня міста пройшов урочистий марш ліцеїстів та учасників пошукових загонів шкіл району в рамках проекту «Пам’ять про війну єднає!». Пошуковці свято зберігають пам’ять про минулі подвиги героїв та досліджували бойові шляхи 8-ми військових формувань, що особливо відзначилися при визволенні   міста та отримали почесне найменування «Кременчуцьких».

 Після хвилини мовчання, що увінчалася військовим салютом, з пам’яттю в серці до підніжжя Меморіалу Слави поклали живі квіти. Свої творчі виступи дарували присутнім вихованці Кременчуцького професійного ліцею ім. А.С. Макаренка та вчитель спеціалізованої школи-інтернату №21 Олександра Мирна.

 За українською традицією на день народження приймають подарунки, і Автозаводська районна рада дарує місту експозицію в споруді Гонгу Миру «Кременчук – на захисті миру!»

За інформацією інформаційно-аналітичного відділу Автозаводської районної ради