Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЧЕРКАСИ. У кафедральному соборі міста урочитсо відзначили память святого Макарія

У кафедральному соборі урочисто відзначили пам’ять небесного покровителя Черкащини – святого преподобномученика МакаріяСьогодні, 20 вересня, у кафедральному Михайло-Архангельському соборі, де спочивають нетлінні мощі небесного покровителя Черкащини – святого преподобномученика Макарія, Переяславського і Канівського чудотворця, відбулося святкове богослужіння у пам’ять цього великого подвижника Православ’я. Разом із Митрополитом Софронієм, який очолив Божественну літургію, служили архієпископ Городницький Олександр, вікарний єпископ Золотоніський Іоанн у співслужінні кліриків Черкаської єпархії.
З архіпастирським словом до присутніх звернувся Владика Софроній, розкривши сутність значення подвигу мучеництва у всі часи християнства аж до наших днів.
Владика Софроній на колінах виголосив молитву за мир в Україні, припинення військової агресії на сході нашої держави, приборкання окупантів-агресорів.
По завершенні літургії Владика надав усім архіпастирське благословення.
У понеділок 21 вересня Владика Софроній планує узяти участь у святковому богослужінні у черкаському чоловічому монастирі Різдва Пресвятої Богородиці на честь цього свята, яке відзначатиметься саме завтра.

Прес-служба Черкаської єпархії УПЦ