Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

УЖГОРОД. На території міської клінічної лікарні освячено новозбудовану каплицю

22 вересня, на території Ужгородської центральної міської клінічної лікарні було освячено каплицю на честь пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна. Відтепер працівники медичного закладу, пацієнти, важкохворі та їхні родичі зможуть безперешкодно молитися у новозбудованому храмі, долучаючись до Святих Таїнств і просячи у Господа милості на одужання.
Освячення каплиці з благословення Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського звершили секретар Мукачівської православної єпархії протоієрей Віктор Місо разом з собором духовенства. Участь у священнодійстві взяла міська влада Ужгорода, сотні прихожан різних храмів, а також медперсонал і пацієнти закладу.
«Кожна людина розуміє: здоров’я – найбільший дар Божий. Дар, який Господь дарує кожній людині. Сьогодні Всевишній через молитву священиків ниспосилає благодать на цю освячену каплицю, яку ми висвятили для великої місії кожного християнина – для молитви. Храм Божий є святим місцем, де звершуватимуться молитви і Таїнства Церкви Христової, які необхідні для здорового життя людини. Адже всім нам відомо, що в здоровому тілі, здоровий дух», – підкреслив у своєму слові секретар єпархії, протоієрей Віктор Місо. Також він передав від керуючого єпархією, владики Феодора дар для каплиці – ікони.
До слова, каплиця була збудована за короткий період – 4 місяці. Основними меценатами доброї справи стали брати Богдан та Андрій Андріїви.