Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

СМІЛА. Церква опікується українськими військовими та їхніми родинами

4 вересня від Свято-Покровського храму м. Сміла до зони бойових дій на сході України було відправлено чергову необхідну допомогу: продукти харчування, що були придбані коштом парафіян. На передові позиції гуманітарний вантаж буде доставлено зусиллями волонтерів Всеукраїнської організації сприяння воїнам АТО імені гетьмана Сагайдачного.

Настоятель Покровського храму, протоієрей Петро Дмитрук, благословляючи гуманітарний вантаж, зазначив, що парафія й надалі активно сприятиме українським військовим усім, у чому вони відчувають потребу: продуктами харчування, теплим одягом, збором коштів та перш за все молитвою, що підноситься в церкві.

Продовжують надавати всебічну підтримку воїнам ЗСУ та їхнім родинам у Волинській єпархії. Так, на кошти, виділені Волинським обласним благодійним фондом «Рідна Волинь» та за сприяння Волинської єпархії УПЦ, діти-сироти та діти, чиї батьки є учасниками АТО, відвідали місто Київ. У подорожі дітей супроводжував їхній духівник, клірик Свято-Покровського храму м. Луцька ієромонах Ілля (Вишневський).

Прибувши до столиці України, паломники помолилися за Божественною літургією у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі, після чого вклонилися святим мощам преподобних печерських. Для гостей обителі була проведена екскурсія монастирем, під час якої вони мали змогу піднятись на Велику лаврську дзвіницю та відвідали музей мікромініатюр Миколи Сядристого. Після прогулянки містом діти разом із своїм наставником завітали до Свято-Покровського монастиря (Голосіївської Пустині) та вирушили додому.