Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

СЛОВЕНІЯ. Єпископ Обухівський Іона взяв участь у відкритті міжнародної антисектантської конференції

17 вересня у Словенії розпочав роботу щорічний всесвітньо відомий форум з дослідження новітніх релігій та деструктивних культів.

VIII Міжправославна зустріч ініціативної мережі цього року проходить у Словенії поруч з містом Нове Мєсто. На форумі присутні представники майже всіх Помісних Православних Церков, міжнародних дослідницьких центрів — понад 100 осіб.

Традиційно у роботі конференції бере участь делегація з України — співробітники Всеукраїнського апологетичного центру в ім’я святителя Іоанна Златоуста, що діє при Синодальному молодіжному відділі Української Православної Церкви. Очолює представництво голова молодіжного відділу єпископ Обухівський Іона, який також є головою Піклувальної ради Апологетичного центру.

Цьогорічна Міжправославна зустріч присвячена темі «Культи, неоязичництво, секуляризація: небезпека руйнування християнського православного етносу».

На церемонії урочистого відкриття було зачитано вітальні слова від Предстоятелів усіх Помісних Православних Церков. Ієрархи наголошували, наскільки обрана тема особливо актуальною є для молоді, адже саме ця верства населення найбільше залучається до неязичницьких рухів та відчуває на собі наслідки секуляризації.

Єпископ Іона оголосив привітання учасникам форуму від Предстоятеля Української Православної Церкви, Блаженнішого Митрополита Онуфрія та попросив молитов про мир в Україні.