Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

САРНИ. Митрополит Анатолій звершив богослужіння до 222-ої річниці храму

20 вересня відбувся архіпастирський візит митрополита Сарненського і Поліського Анатолія до релігійної громади Свято-Різдва-Богородичного храму села Друхова, Березнівського району Полісся. Владика прибув до парафії в канун престольного свята для звершення Божественної Літургії та 222-ої річниці з дня заснування храму. У престола Божого митрополиту Анатолію співслужили настоятель храму протоієрей Сергій Гарбар та священики благочиння. Було багато гостей та прочан з інших сіл району.
На службі Божій архіпастир, духовенство та парафіяни підносили свої щирі молитви до Милосердного Господа про дарування нашій Батьківщині миру та здоровя її громадянам.
Традиційно, після читання Євангелія, владика виголосив проповідь на євангельську тему про таланти, зокрема, сказавши: «На сьогоднішній день для нас талантами являються наша віра та чесноти, якщо ми їх примножуємо то ми збагачуємося, а якщо втрачаємо, то ми і втрачаємося для Бога».
На завершення богослужіння, архіпастир привітав парафіян з грядущим храмовим святом, побажав крепості і сили, радості і духовної наснаги та молитовного заступництва Пресвятої Діви Богородиці.